22 octombrie 2011

Tinctura de ardei iute

Recomandata in: 


Afectiuni interne  Anorexie Gastrită hipoacidă • Digestie lentă Gripă Răceală Alcoolism
Afectiuni externe Antiinflamator Antireumatic RevulsivNevralgii
Mod de preparare 
Se taie marunt ardeiul iute in stare proaspata sau uscata. Se poate folosi pentru maruntire si un blender. Peste pulberea obtinuta se toarna alcool de 70 de grade. Proportiile sunt urmatoarele: la o parte ardei se pun intre trei sau cinci parti de alcool. Se lasa la macerat intr-un recipient inchis ermetic amestecandu-se din cand in cand, aproximativ doua saptamani.
Se filtreaza printr-un tifon curat.
Administrare tinctura
Se ia o jumatate de lingurita diluata in 200 ml apa de 3 ori pe zi.
Contraindicatii
Hepatite, ciroze, gastrite hiperacide, hipertensiune, alergie.
Observatii
Este indicat inaintea inceperii tratamentului sa se faca testul de alergie aplicandu-se pe zona anterioara bratului o cantitate mica de tinctura (o lingurita diluata in 100 ml. apa). Daca apar pete rosii sau mancarimi intense aceasta tinctura nu se va folosi nici in uz intern si nici extern.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
director web, catalog firme, anunturi, stiri Director Web Gratuit