29 ianuarie 2013

Otet de mere


Recomandat in 

Afectiuni interne Detoxifiant ObezitateColecistita Hipoaciditate AnemieMigrene InapetentaReumatismHipercolesterolemie Hipertensiune
  
Mod de preparare 
Se aleg 5 kg. mere frumoase, de preferinta mai acre (ionatane, tiganesti) 5 litri de apa calda, 500 grame miere de albine, 50 grame drojdie proaspata. Se taie marunt cu tot cu cotor, se pun intr-un vas de sticla de 10 l. peste care se presara drojdia sfaramata. Peste mere si drojdie se toarna apa calduta fara insa a opari drojdia. Se lasa acoperit doar cu un tifon la loc intunecos dar cald (25-28 grade) timp de 14 zile. Se amesteca zilnic de doua ori aceasta compozitie. Dupa aceasta perioada se strecoara printr-un tifon si resturile ramase se storc cu mana. Se pune din nou in acelasi vas spalat si curat, peste care se adauga mierea. Se omogenizeaza bine si se mai lasa la macerat  acoperit de un tifon la loc intunecos dar cald pana se face deasupra lui o pelicula groasa (ciuperca). Nu se mai umbla la el pana cand se inlatura aceasta ciuperca iar lichidul este limpede. Se pastreaza in sticle bine inchise la rece.

Administrare intern
Otetul se administreaza doua linguri diluate in putin ceai neidulcit sau apa inainte de mesele principale.

Administrare extern
Se aplica pe un pansament o lingurita de otet de mere ca dezinfectant pentru julituri, furunculi, rani, tamponand usor.

Contraindicatii
Persoanele care sufera de diabet, care alapteaza sau sunt insarcinate.

Precautii
Otetul de mere interactioneaza moderat cu medicamentele diuretice, digoxin si insulina.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
director web, catalog firme, anunturi, stiri Director Web Gratuit