22 ianuarie 2013

Tinctura de valeriana


Recomandat in 

Afectiuni interne Astenie HipertensiuneRegleaza bataile inimii Nevroze Nevralgii Usor sedativ Stari de excitatie
Afectiuni externe Antinevralgic Calmant

Mod de preparare 
Maruntiti radacina de valeriana pana devine o pulbere. Puneti 20 grame din aceasta pulbere intr-o sticla inchisa la culoare si adaugati peste pulbere 100 mililitri de alcool de 70 grade. Inchideti ermetic cu un capac si lasati sticla timp de 8 zile la macerat.
Strecurati compozitia printr-un tifon si pastrati sticla la loc intunecos.
Administrare tinctura
Se iau 15 – 20 picaturi diluate in putina apa, ceai, lapte sau chiar miere de 3-4 ori pe zi.
Atentionare 
Utilizata in exces tinctura de valeriană poate scadea capacitatea de concentrare.
Persoanele cu gastrita hiperacida sau ulcer gastric şi duodenal  trebuie sa o utilizeze cu prudenta datorita continutului de alcool.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
director web, catalog firme, anunturi, stiri Director Web Gratuit