29 ianuarie 2013

Ulei de menta pentru dureri reumatice

Recomandat in 


Afectiuni interne Atonia stomacului AerofagieAstenie fizica Afectiuni renaleColici intestinaleBalonari Dischinezie

Afectiuni externe DebilitateDureri reumaticeUrticarieRaguseala Guturai

Mod de preparare 
Frunzele si varfurile inflorite ale plantei se recolteaza in perioada amiezii cand este soare. Se spala planta, se marunteste si se introduce intr-un recipient de sticla fara a se indesa pana vasul este umplut trei sferturi. Se adauga ulei de masline, porumb sau floarea soarelui. Se tine langa o sursa de caldura sau la soare timp de 14 zile agitandu-se din cand in cand. Se pune pe bain-marie pentru sterilizare cam 30 minute. Se strecoara si se pastreaza in sticle inchise la culoare in locuri intunecoase.

Administrare intern
Uleiul se administreaza cate 10-15 picaturi diluate in putina apa sau ceai caldut de 3 ori pe zi. Copii 5-8 picaturi de 3 ori pe zi in putin ceai indulcit si caldut.

Administrare extern
Uleiul se poate adauga la baie amestecat cu alcool in proportii egale. Se foloseste pentru dureri reumatismale, urticarii, aplicandu-se pe locul dureros cateva picaturi, masand usor pana la absorbtie totala sau pe comprese calde. In raguseala, guturai, se pun in ceai sau apa fierbinte 10 picaturi.

Contraindicatii
Alaptare, deoarece transmite gustul in laptele matern, femeile gravide, copii sub un an. Nu se administreaza pe rani deschise ulceratii sau fracturi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
director web, catalog firme, anunturi, stiri Director Web Gratuit