3 februarie 2013

Ulei de galbenele


Recomandat in 

Afectiuni interne Afectiuni bucale ColitaUlcer gastro-duodenalTraheo-bronsita
Afectiuni externe Arsuri Acnee Micoze Eczeme Degeraturi Ten uscat Vergeturi

Mod de preparare 
Se pun 15 linguri de flori de galbenele culese (doar in timpul amiezii) uscate si maruntite. Apoi se toarna peste ele jumatate de litru de ulei de masline, porumb, susan sau palmier atat cat sa le acopere cam de doua degete, ca sa nu ramana flori neacoperite. Se lasa la soare aproximativ 30 zile. Se strecoara in sticle inchise la culoare si se pastreaza la frigider sau in locuri reci.
Administrare interna
In afectiuni ale gurii se clateste gura (dupa mesele principale) cu o lingurita plina de ulei timp de 10 minute dupa care se scuipa.
In ulcer si traheobronsita, laringita, colita se inghite o lingura de ulei de galbenele inainte de mesele principale.
Administrare extern
Se aplica pe locul afectat o cantitate mica si se maseaza pana la absorbtie de cateva ori pe zi, in functie de gravitatea afectiunii
In tratamentul vergeturilor se amesteca cu ulei de levantica si se face masaj.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
director web, catalog firme, anunturi, stiri Director Web Gratuit