6 februarie 2013

Ulei esential de eucalipt


Indicatii terapeutice
Antiviral Decongestionant nazalGripa PneumonieScade febraSinuzita Cistita Leucoree  
Mod de administrare
Inhalatii: raceala, gripa, sinuzita, penumonie, bronsita
Adaugam 5 picaturi intr-un litru de apa clocotita. Vaporii care sunt degajati se inspira, stand aplecat deasupra vasului si acoperit pe cap cu un prosop.
Contraindicatii
Persoanele care sufera de astm sau epilepsie. Poate declansa o criza.
Bai:
Se adauga in apa de baie (chiar inainte de efectuarea acesteia), 5-7 picaturi diluate in spumantul de baie. Efecte: revigoreaza trupul, creste puterea de concentrare, scade febra, ajuta in infectiile urinare, cistite, leucoree.
Masaj:
Se foloseste o cantitate de 4-5 picaturi diluate in 10 ml ulei de masline. Cantitatea mai mare poate provoca alergii sau iritatii. Dupa efectuarea masajului, locul masat nu trebuie spalat pentru ca absorbtia uleiului sa fie totala.
Benefic pentru starile de gripa, pneumonii, bronsite. Se pot aplica si comprese pentru scaderea febrei, rani, ulceratii, intepaturi de insecte, herpes. Se pun 2-3 picaturi de ulei in 500 ml apa fierbinte, se amesteca si se inmoaie compresa (tifon, prosop mic de bumbac) si se aplica pe locul afectat, acoperindu-se cu o folie de plastic pentru ca locul sa ramana cald. Procedeul se poate repeta dupa 15-20 minute. Durata procedeului nu poate depasi o ora si se efectueaza maxim de doua ori pe zi.
Pentru starile de oboseala si epuizare fizica se poate folosi uleiul si in candela, cate 3-4 picaturi in putina apa calduta.
Precautii
ULEIURILE ESENTIALE NU SE POT FOLOSI DE FEMEILE INSARCINATE, CARE ALAPTEAZA, COPII SUB VARSTA DE 1 AN, PERSOANELE ALERGICE, PE FRACTURI SI RANI DESCHISE.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
director web, catalog firme, anunturi, stiri Director Web Gratuit