16 aprilie 2013

Papadia o planta miraculoasa


Papadia este una dintre cele mai cunoscute plante. Creste spontan, peste tot, de la inceputul primaverii pana toamna.
Este o planta cu proprietati extraordinare. Bogata in potasiu, calciu, sodiu, vitamina A,B,C si D, zinc, fier si fosfor, este utilizata, in boli ale ficatului, pancreasului, rinichilor, stomacului si splinei. Papadia este folosita de asemenea ca diuretic, laxativ si este benefica in durerile provocate de reumatism si artrita datorita proprietatilor ei antiinflamatoare.
Preparata sub forma de ceai, suc sau salata, aceasta planta este o sursa importanta de vitamine pentru organismul nostru.
Sucul se obtine din plantele tinere, culese dimineata inainte de inflorire (dupa inflorire planta este mai amara) maruntite cu ajutorul unui blender (si stoarse printr-un tifon) sau storcator de fructe. 
Sub forma de salata, papadia este bine sa fie consumata dimineata pe stomacul gol, din frunzele tinere, spalate bine si adaugate la o salata verde sau de castraveti, cu putin otet de mere si ulei de masline. 
Durata unei cure trebuie sa fie de 10 zile.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
director web, catalog firme, anunturi, stiri Director Web Gratuit