26 aprilie 2013

Tinctura de trei-frati-patati, de folos in infectii alimentare

Recomandat in 

Afectiuni interne:
Alergie Astm Hipertensiune Guta si reumatism  Bronsita Astm Tuse, tuse convulsive Alergie respiratorie Alergie cutanata • Cancer la san  Cancer pulmonar  Sclerodermie  Adjuvant in lupusul eritematos (boala lupica) Infectii alimentare Adjuvant in epilepsie
Afectiuni externe:
Rinita si rinosinuzita Leucoree
Mod de preparare 
Se marunteste cu ajutorul unui blender planta uscata. Se pun circa 20 linguri din aceasta pulbere intr-un recipient cu capac peste care se toarna 3 pahare de alcool alimentar, de 60-70 grade. Se amesteca bine, se inchide recipientul, lasand totul la macerat vreme de 10 zile. Se filtreaza in sticle mici de culoare maronie, se astupa si se pastreaza la rece.
Administrare interna
Se administreaza 1 lingurita de tinctura de 3-4 ori pe zi, diluata in putina apa sau ceai.
Administrare externa
Se fac spalaturi vaginale cu infuzie combinata (3-4 linguri planta la 100 ml apa), o data pe zi, timp de o saptamana.
In rinite alergice, sinuzite si rinosinuzite, se fac aspiratii nazale cu infuzie combinata la care se adauga putina sare grunjoasa de bucatarie (1/4 lingurita).
Cataplasmele se fac din 2-3 linguri pulbere de planta la care se adauga apa calduta pana devine o pasta. Se aplica pe locul afectat si se tine timp de 45-60 minute, dupa care se lasa locul sa se usuce la aer.
Precautii si contraindicatii
Pot aparea diareea, starile de greata si inapetenta in cazul supradozarii : mai mult de 18 grame la adulti sau mai mult de 4 grame la copiii de 4-12 ani luate zilnic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
director web, catalog firme, anunturi, stiri Director Web Gratuit