24 mai 2013

Acneea si psoriazisul tratate cu telina


Telina, acest aliment, este un adevarat medicament pentru organismul nostru. Contine proteine, minerale (potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier, iod,), zaharuri, vitaminele A, B1, B2, B3, C, E, celuloza. Sucul din frunzele de telina are proprietati afrodiziace, depurative, digestive, diuretice, stimulatoare, si antireumatice. Se foloseste cu rezultate deosebite in curatarea sangelui si reglarea hormonala, precum si in acnee juvenila si psoriazis.

Sucul de telina, administrat de trei ori pe zi in cure cuprinse intre 2- 4 saptamani (sau cure intensive cu pauze de 10 zile sau 1 luna intre ele - depinde de gravitatea afectiunii), este benefic in:
- reducerea aciditatii
- cancer
- scaderea colesterolului
- boli ale colonului si cancer de stomac
- constipatie
- scaderea temperaturii corpului
- eliminarea apei din tesuturi 
- tratarea inflamatiilor
- functia renala
- scaderea tensiunii arteriale
- afectiuni ale sistemului nervos
- scaderea in greutate
- eliminarea pietrelor de la vezica urinara si biliara

Precautii si contraindicatii
Curele cu suc de telina pot provoca fotodermatite (sensibilitate exagerata a pielii la radiaţia solara), de aceea, persoanele care folosesc telina in cure intensive nu trebuie sa se expuna la soare, fara sa foloseasca crema cu rol de filtrare sau de blocare a radiatiilor ultraviolete. In cazul aplicatiilor externe cu telina, expunerea la soare este strict interzisa, pe o perioada de minimum 24 ore.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
director web, catalog firme, anunturi, stiri Director Web Gratuit