23 iulie 2013

Despre alergia alimentara

Alergia este o afectiune care apare ca un rezultat al modificarii sistemului imunitar.
 Este o reactie usoara sau destul de puternica (depinde de caz) a organismului uman la contactul cu unele substante denumite alergene. Acestea (substantele alergene) se gasesc in unele alimente precum ouale, pestele, carnea sau chiar fructele, in aer (polen, praf, fulgi) si in medicamente.

Reactiile alergice cele mai des intalnite sunt: urticaria, rinita, migrena, astmul bronsic, eczema si cel mai grav dintre ele, socul anafilactic. 
Alergia alimentara se manifesta prin simptomatologii diferite: paloare, crampe abdominale, diaree, greata, varsaturi, tulburari respiratorii si cutanate, cefalee, manifestari articulare si spihosomatice. Cand aceste manifestari apar este recomandat consultul unui medic specialist care sa identifice, pe baza unor analize, cauza exacta a reactiei alergice.
Remediile naturiste ajuta la combaterea sau ameliorarea semnificativa a acestor reactii. 
Prin urmare, va prezentam cateva din  preparatele naturiste care va pot ajuta:
Decoct de ceapa, suc de ceapa si ceai de ceapa. Au efect antiseptic, emolient in infectii faringiene si astm alergic.  
Ceaiul de coada soricelului, sub forma de infuzie sau inhalatii. Trateaza cu succes rinosinuzitele alergice.
Infuzia din muguri de coacaz negru. Trateaza rinitele alergice, astmul alergic, edemul Quicke, urticariile.
Decoct obtinut din iarba mare. Ajuta in cazul eczemelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
director web, catalog firme, anunturi, stiri Director Web Gratuit