1 octombrie 2013

Strugurii, benefici pentru organism

Bogati in vitamine, minerale si antioxidanti, strugurii reprezinta o sursa excelenta de sanatate. Inclusi in mod regulat in alimentatie, cresc rezistenta organismului la infectii, avand puternice proprietati antivirale si antibacteriene.
Beneficiile consumului de struguri va sunt enumerate pe scurt, mai jos:
Astm – strugurii pot creste nivelul umiditatii plamanilor;
Boli cardiovasculare – datorita antioxidantilor prezenti in struguri, consumarea lor regulata poate reduce riscul declansarii atacului de cord si previne oxidarea colesterolului LDL, care blocheaza vasele de sange.
Constipatie – datorita continutului de acid organic, zahar si celuloza, strugurii au efecte laxative.
Indigestie – din cauza ca strugurii sunt un aliment usor si bine tolerat la nivel gastric, sunt benefici in tratarea dispepsiei si iritatiei stomacale.
Tulburari renale – consumul regulat de struguri poate reduce considerabil aciditatea acidului uric, eliminandu-l din organism. Astfel rinichii vor functiona mai bine.
Colesterolul – pterostilbenul, un compus aflat în componenta strugurilor, are capacitatea de a scadea valorile colesterolului din sange.
Prezenta unui polifenol, numit resveratrol, in boabele de struguri, poate imbunatati sanatatea creierului (ajutand in boala Alzheimer), poate preveni boli ale ochilor (cataracta, degenerescenta maculara) si poate preveni chiar cancerul de san sau cancerul colorectal.
Prin urmare, strugurii ar trebuie inclusi in alimentatia zilnica, indiferent sub ce forma, proaspata sau suc, deoarece sunt o sursa dovedita de sanatate. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
director web, catalog firme, anunturi, stiri Director Web Gratuit