2 martie 2015

Frunzele de dafin si sanatatea

Frunzele de dafin au in compozitia lor: piridoxina, retinol, niacina, vitamina C, minerale: zinc, calciu si potasiu. Pana la 3% are ulei esential, care este compus in cea mai mare parte din cineol.

Iata care sunt cele mai importante utilizari ale dafinului:
- Ceaiul de dafin ajuta la curatarea sinusurile si amelioreaza indigestia

- Frunzele de dafin daca sunt arse pe jaratic alunga insectele.

- O banala stomatita se rezolva aproape imediat mestecand o frunza de dafin

- Pentru ameliorarea durerilor reumatismale se poate face o crema din untura de porc nesarata si frunze de dafin. (250 gr. untura fierbinte + 10 frunze dafin se lasa la macerat o zi)

- Decoctul obtinut din frunze de dafin si baut pe parcursul unei zile are darul de a intari sistemul imunitar

- 20-30 frunze de dafin oparite cu o cana de apa clocotita si infuzate 20 minute pot fi folosite cu succes in caz de intoxicatie si otravire pentru ca duc la un efect vomitiv instantaneu

- Pentru o digestie eficienta se mesteca o frunza de dafin pe stomacul gol dimineata, la pranz si seara

- Frunzele de dafin oparite cu apa clocotita si lasate la racit se folosesc cu succes pentru vindecarea raguselii si a infectiilor gingivale facand gargara.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
director web, catalog firme, anunturi, stiri Director Web Gratuit